Vårnytt



Har haft en jätteskön lördag, shoppingrunda på stan med mamma och systrarna. Kallt som satan men solen lyser iallafall. Nu väntar jag på att mina mellis-ägg ska koka klart så jag kan ta mig ett ägg och en kopp té med grädde.

Provade ut och beställde nya bågar från smarteyes idag också, det blev ett par bruna i plast och ett par svarta i metall precis som jag tänkte. Har varit där och provat själv 3 gånger, med J en gång och nu med halva familjen. Så nu väntar jag bara på att få dem :) Otåligt. På våren ska man känna sig pretty.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Smycke



Det blev galet mycket blogg idag men ibland är det ju bara så :) Det här fina smycket fick jag av minsta lillasyster idag, en bit av ett tredelat hjärta som hon gjort själv i skolan. Dom tre bitarna symboliserar naturligtvis systrarna, MEN what about lillebror...? Kanske lite för mycket av en tjejgrej ;) Jag fick vara mitten för jag är störst (nåja äldst iallafall...) ♥ Tack Beatrice!
LOUiSE / ΓO∩!SE

Nyhetsmorgon har varit intressant den här veckan



Oerhört sevärt och mycket logiskt, och det trots icke-lchf-"anhängare".
LOUiSE / ΓO∩!SE

"You don't have to crack an egg to make an omelet" (?)

Namn på ett achievement i wow.



Bästaste omeletten innehåller 1 ägg, annars spricker man på både korsen och tvärsen. Efter lunchen ska jag jaga min lillasyster och då måste man vara på alerten.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Jag är smått besatt av mina ögonbryn



För ungeför ett år sedan gav sig svärmor salongs- och skönhetsproffset på mina ögonbryn med pincett och vax och länsade mig på 60% av mina bryn. Sedan dess har de varit betydligt smalare än jag hela mitt vuxna liv varit van vid, och jag har varit duktig och hållit efter ordentligt.

Nu har jag tröttnat på det och vill ha tillbaka mina mer tjocka bryn, och jag har bestämt mig för att det allra bästa sättet för det är att färga in fjunen som kommer under och BARA plocka med färgningen i så man låter dom stackars håren växa fram ifred. Kommer se lite småfläckigt ut ett tag men med mina hårfagra anlag går det säkert hyfsat snabbt :)
LOUiSE / ΓO∩!SE

Jajjemän dom kan fortfarande :)



Ett smakprov från nya skivan publicerades idag på fb. 25 april och inte en dag senare kommer Jag är inte rädd för mörkret spelas hejvilt här, stackars J ^^
LOUiSE / ΓO∩!SE

Återanvänd våffla



I söndags var det ju våffeldagen men vi åt inga våfflor då, vi hade så fullt upp med att göra annat :) Vi tog igen det igår och åt våfflor till middag, och eftersom jag som vanligt bara klämde en av mina väldigt mättande lchf-våfflor blev det 4 över, något jag utnyttjat idag, dom är ruskgoda som ställföreträdande tunnbrödrullar med smör och prästost :) Det fick bli mitt mellis idag. En våffla gör en galet mätt, och det är perfekt för min mage.

Igår ringde dom från nya jobbet om meddelade att jag troligtvis kommer få börja redan i början av MAJ, helt otroligt underbart! Ska försöka utnyttja och njuta av tiden fram tills dess och se det som min semester, för sen blir det jobb hela sommaren även när J är ledig :/
LOUiSE / ΓO∩!SE

Nytt i hallen



I helgen var vi på Marieberg och kikade efter något att ha till hallspegeln, men vad vi istället hittade var den här tavlan ♥ Vi föll pladask givetvis, den föll oss båda i smaken och kändes verkligen VI. Den bästa platsen var helt tveklöst på väggen mitt emot ytterdörren, där fisknätet satt, så det fick vi flytta lite på men det blev himla bra ändå =)
LOUiSE / ΓO∩!SE

Nytt jobb i sikte



Såhär jättefina tulpaner kom J hem med i fredags efter att jag hade fått veta att jag fått semesterviket på Elgiganten i sommar =) Så otroligt skönt att slippa köra uskvikariat.

Vi har haft en underbar ledig helg tillsammans och inatt har jag somnat sent och vaknat tidigt, låg och laddade ner appar till iphonen för att blidka sömnlösheten men det gick väl sådär ^^ Är som vanligt pigg som en lärka när J säger hej och åker till jobbet, så lika bra att gå upp. Idag ska bakas, tvättas och HOPPAS verkligen att solen kommer fram idag med! =)
LOUiSE / ΓO∩!SE

Glasögon, glasögon och mer glasögon.

Ja, roligare än såhär ser jag inte ut när jag försöker fota mig själv, och det är inte heller nåt jag gör varje dag precis ^^ Att tona ner sig själv gör ju iallafall att glasögonen syns så mycket mer. Har ändå aldrig haft några ansiktsmodell-drömmar.



Lekt runt på bl.a. Netoptic i flera dagar nu men kommer definitivt köpa bågar i butik. Gillar ändå verkligen att kunna sitta hemma och "prova" så man vet exakt hur det jag letar efter sen ser ut (SYND bara att jag har lite sneda öron, det gör att jag MÅSTE få hjälp med justering i butik = omöjligt att beställa från nätet). Det är otroligt svårt att komma fram till nåt klokt beslut när man tror att man dragit ihop ett gäng helt olika glasögon och inte kan bestämma sig, och sedan inser att DAMN, dom ser galet lika ut allihop... nu blev det ännu svårare...
LOUiSE / ΓO∩!SE

På jakt efter nya bågar

Vårväder, awesomeness!

Igår var exakt lika fint och jag spenderade min eftermiddag på stan i jakt på nya glasögon. Jag har kommit fram till att man kan likna att ha samma glasögon i en månad med att ha samma tröja i en månad. Tråkigt. Tröttsamt. Vill gärna hitta nya på Smarteyes men även om utbudet där är stort så finns det inte mycket av just det jag vill ha. Ett par mörkbruna plastbågar och ett par svarta metallbågar är jag ute efter. Två helt olika. Märkesbågar är totalt orelevant enligt min åsikt. Är dom bra skiter jag i om det är märke på eller ej. Har letat runt en massa på nätoptiker-hemsidor, verkar ju i praktiken skitsmart att bara fylla i recept och få de bågar man vill ha (och i de flesta fall kan prova på sitt eget ansikte genom att ladda upp en bild) men dom ska ju SITTA bra också. På riktigt. Känns mycker bättre att få prova och få dem justerade efter just mig.


Tråkiga tröttsamma bågar =) Nej så illa är det inte, jag gillar dem, vill bara ha variation. Och slippa kuddarna.

Igårkväll var Kostdoktorn i Örebro och föreläste och jag och en kompis satt bänkade efter att ha väntat i nästan 4 månader =) Det var riktigt fin stämning och han är en beundransvärt karismatisk och proffsig föreläsare. Var intressant och lite humor hela tiden. Goodiebag fick man också, Lindtchoklad, nötter, Babybel och vatten, och en rabattkupong på Robertssons "nya lchf-korv", haha =) Ett kilo för 50 spänn får man köpa från deras butik. NAJS.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Hasselnöt/choklad/kokosmuffins med maräng



BAM! Jag ska få J att trilla av stolen när han kommer hem av dessa muffins jag funnit upp på eftermiddagen. Vi får se om det blir av lycka eller avsmak ^^
LOUiSE / ΓO∩!SE

Dagens lunch


Brysselkål är nog världens mest underskattade grönsak, äter det flera gånger i veckan.

Vi stekte schnitzel igår och fick ett litet gäng över. Ett par till lunch till mig nu, J har med i matlåda och fortfarande finns kött kvar. Blir nog pastasås till kvällen =) Och dagens att göra är till stor del hemmafrusysslor. Tvätt, lite städ och baka mera "bröd" och även nåt till J såklart.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Hallspegeln



Igår var J's lediga dag och dagens projekt var bland annat lite shoppingärenden på stan. Vi har länge letat efter en perfekt hallspegel i vitt ochigår, bara sådär, hittade vi den =) Stor och rejäl helfigursspegel med precis lagom dekorerad ram. Vi bar hem den i stormen (!) och vi kunde nästan ha använt den som segel... hehe. Hyllan och tavlorna som satt på väggen innan åkte bort så nu ska vi bara hitta på det perfekta spegeltillbehöret att ha på var sida, vi har looken framför oss i huvudet men inväntar finnandet av perfektion =) Det kanske blir något vi själva craftat, inte helt borträknat.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Chokladbollar med stevia



Det här med stevia är helt klart en tillvänjningspryl. I fredags gjorde vi chokladbollar jag och, J, givetvis var jag ensam om att göra mina lchfbollar, J körde vanliga extrasockrade sådana.

Mitt första bakförsök med stevian, ville börja lite lagom och tog knappt ½ krm. Det blev toksött. Första bollen jag åt höll jag på att få kasta, fy vilken vass sötma. Men jag har som sagt fundilerat ut att det här är en tillvänjningsprocess av stevian man måste genomlida (läs måste om man ska envisas med att nobba socker och ändå vill ha sötma i vissa saker).

Min förklaring (eller fruktansvärt amatörsmässiga åsikt): Första chokladbollen: hjärnan förväntar sig sött även om man är beredd på att det INTE kommer smaka som socker gör. Man blir äcklad och besviken. Andra chokladbollen: man förväntar sig att den smakar skit och blir därav aningens positivt överraskad; "hm, så illa var det ju inte..." Resten av bollarna har jag faktiskt käkat upp och det smakade helt ok. En kopp vaniljté till så är saken biff.

Mitt andra bakförsök idag, inte helt nöjd. Nu var jag lite FÖR sparsam med stevia, smakar nästan inte sött alls. Jag tog bara ett litet, litet stänk. Att komma ihåg nästa gång; mindre än ½ krm och mer än ett litet, litet stänk. ¼ krm?

Och jag ska inte äta ihjäl mig på chokladbollar nu =) Det blir 9 små bollar på 50 g smör, och ungefär 5 av dem från förra satsen åkte i soporna... =P
LOUiSE / ΓO∩!SE

Brödlaboreringar

Fy min söndagmorgon blev lite dystrare av det här klippet jag råkade se i en blogg, och mulet och eländigt är det dessutom. Burr.

Är ändå lite småglad för att jag idag kunde äta ett nytt bröd till frukost =) Igårkväll när jag insåg att jag inte hade några oopsies kvar var det bara att kavla upp ärmarna och sätta igång med nya, något man får göra sisådär varannan-var tredje dag. Eftersom familjen var här och det bakades kladdkaka till dem hade jag mindre ägg än jag trott, och med mindre menas här 1 ägg. Var lite för lat för att gå 100 m till ICA och freestylade med lite hjälp av systrarna ihop en smet av vad som fanns hemma och det blev riktigt bra. Familjens kommentarer (obs att de är från ett extremt icke-lchf perspektiv) var i stil med "mjaa, det var inte så illa..." *grina illa* Det man måste tänka på när man bakar lchf bröd är att INTE jämföra med en seg nybakad baguette eller liknande. Då smakar allt illa =) Mer eller mindre iallafall.



Vid nästa tillfälle - för det kommer bli igen - ska jag justera lite och efter det kanske det blir ett recept.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Lördagsfrukost



Ingen stor härlig lördagsfrukostbuffé här inte (som jag förvisso ändå inte skulle äta mer av än vad som synes på bilden ungefär), ensamfrukost framför TV:n eftersom J jobbar helg. Själv ska jag hänga med familjen idag, pappa är på inkommande från öst och ska spendera sin dag i Öret. Med oss =) Just på helgerna kan jag verkligen längta efter storfamiljskänslan vid frukostbordet. Lukten av rostat bröd, äggröra med bacon och mammas egenodlade nyuppskurna grönsaksplock (sommartid ofc) till smörgåsarna.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Grisen i säcken

Eller kanske snarare kuvertet för det var så dom levererades =) Fick min efterlängtade stevia idag, men hjälp mig nu, är det verkligen mina ögon som lurar mig att tro att burken på den här bilden ser aningens större ut? Jag hade tänkt mig nåt i storlek med en saltburk ungefär. Min referens är Falksalts rosa himalayasalt. Bordssaltkar är nog mer passande, haha =) Jaja, så länge det är apigt drygt så är jag nöjd. Och nöjd förväntar jag mig nog att bli med 260 spänn för 30 g(!) stevia... I helgen ska bakas och testas!


Ytte-pytte bebisburkar...
LOUiSE / ΓO∩!SE

Märkbart



Det här med Wrapp är ju himla finurligt =) Rabattkuponger man skickar till varann genom Iphonen, och i butiken blippar dom av streckkoden för kupongen direkt från mobilskärmen, hehe, hightech ;)

J var ledig igår, och jag hade en anställningsintervju på lunchen (hoppas hoppas) så vi sammanstrålade på stan, lunchade och gick till claes olsson för att använda våra varsina 50 spännskuponger vi gett varann, haha. Jag har länge velat ha en sånhär märkgrunka, Therese, kommer du ihåg den mamma och pappa hade på jobbet när vi var små, som vi lekte med? =) Precis en sån oldschool är det vi hittade. LOVE IT! ♥ Vad ska vi INTE märka liksom?
LOUiSE / ΓO∩!SE

CHOKLAD!



Har kommit in i nån skum psykos tror jag. Sötsuget är bortblåst, har inte ätit något blodsockerhöjande what so ever förutom lite fuskis-naturgodis i lördags till melodifestivalen, och ändå drömmer jag galna chokladdrömmar. Måste ha varit Marabous statusuppdatering på facebook som satt griller i skallen på mig, haha. Ovan; 90% choklad = hjälper inte när man vill ha marabou mjölk =(

Igår bakade jag igen, J fick enkla hallonmuffins, och till mig själv gjorde jag ytterligare ett försök att åstakomma kladdchoklad, denna gång i muffinsformat. Suck, Varför lär jag mig aldrig? Det smakar inte som det ser ut, hjärnan blir totalblåst. Jag gillar inte sött, MEN till vissa saker BEHÖVS sötman för att lyfta smakerna. Beställde häromdagen hem den franska ekologiska stevian som bak-Mariann pratar så gott om, som absolut inte ska ha nån som helst eftersmak. Dessutom går ett krm till ett bakverk. Perfa =) Ska absolut inte försöka baka nåt mer innan jag får beställningen.


Jockes muffins vs mina lure-cupcakes - "dom ser goda ut MEN dom är inte så goda".

Nu ska jag spinna vidare på dagens sysslor, ska koka sylt på önskemål av J, sluta tänka på choklad och försöka käka en oopsie vid 15-tiden. Ikväll blire core. Och en massa raid ^^
LOUiSE / ΓO∩!SE

RSS 2.0