Morgonbestyr



Idag är yrseln ett minne blott verkar det som, så jag startar dagen med att importera Kentboxen till iTunes, dricka ett glas vatten för att lindra den ohyggliga törst jag vaknade med imorse, och ge mig ut på morgonPW med iPhonen som sällskap. Solen skiner idag :) Iallafall nu.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Det här med att ligga stilla...



Fy vilken rutten dag :( Vaknade pigg och utvilad imorse, låg och drog mig lite tills J's alarm ringde, vände mig i sängen och där kom en karusellyrsel som blixt från klar himmel. På det kom snabbt illamående och frossa, och dagen har jag spenderat liggande i soffan med fjärris och huvudet fixerat i rakt-framläge. SKUMT! Kristallsjukan går i släkten men det här känns mer som något sjukdom-aktigt. Jag hatar ingenting värre än att vara sängliggandes på det här viset. Kan nästan känna hur musklerna förtvinas. Nasty.

Ensam hemma är man idag också och har ingen som kan ta hand om en :/ Ett par vändor till köket i snigelfart har jag klarat, sista gången lyckades jag på nåt obeskrivligt sätt få med mig en kopp té och en matsked jordnötsmör tillbaka. Tur det...
LOUiSE / ΓO∩!SE

Träning, PF och kostymbyxor

Ledig ett par dagar nu och försöker göra mitt bästa för att inte stelna till i benen efter gårdagens skivstångpass, tog en tvåtimmars fönstershoppingrunda på stan, försökte hitta ett par schyssta kostymbyxor till jobbet, dom jag har nu är så slim över vaderna, och det är skitsvårt att hitta ett par som inte har antingen nyss nämnda problem eller tvärtom, bootcut. Raka och lagom osmala vill jag ha dem. Försökte på Dressmann men hittade inga jag gillade där heller. Var kan en tjej hitta bra jobbkostymbyxor??

Det går bra med den periodiska fastan
, men jag har gått tillbaka till 12/16/20 eftersom jag blir så galet hungrig framåt natta om jag inte äter vid 20-tiden. Plus att jag har jättesvårt att få till en måltid runt 18, antingen är jag på friskis då eller så har jag inte slutat jobbet. Lättare att vänta med första målet till 12 än att klara sig på kvällen tycker jag. Är iallafall noga med 16-timmarsfastan. Och det känns bra. Inget märkbart resultat på magfettet än dock, det sitter stenhårt.... :/


För tre veckor sen / Idag

Nu ska jag göra mig klar för kvällens spinning som börjar om en timme. Kul kul :)
LOUiSE / ΓO∩!SE

Världens roligaste pessimist



SVT's programserie En idiot på resa måste vara bland det mest lyckade jag sett i reseprogram-väg. Tyvärr är det slut på det roliga men det har varit en upplevelse att följa Karl Pilkington i hans fruktansvärt charmiga och uppfriskande pessimism jorden runt ^^

Genialt.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Söndag, mors dag, dagen efter esc-vinsten

Vi satt uppe och såg hela finalen igår, givetvis, och hoppade runt i soffan av pirr när man rätt tidigt i rösträknandet insåg att Sverige skulle dra ifrån. Loreen är så otroligt värd vinsten, och enligt min åsikt var dom flesta andra låtar skit utom Malta ^^

Mors dag är det idag också, men jag ska jobba precis som igår, i det underbara vädret... Börjar dock 10:45 idag och har bilen så det är riktigt sweet :) Stackars mamma är dessutom sjuk i nån form av förkylningsinfluensa dagen i ära så att fira henne ikväll kräver lite finurlighet... Hon ville vara ute idag men istället får hon ligga nerbäddad. Det är bara för mig att hoppas att syskonen gör ett bra jobb att ta hand om henne idag.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Vår nya bästis



Igår hade vi ledigt och solen sken från klarblå himmel. Vad gjorde vi då? Jo, vi fick för oss att inhandla soffa i strl XXL. Vi har länge varit så sjukt trötta på fjutt-ungkarlssoffan som varken gick att ligga i eller dra upp fötterna i ordentligt. Har kollat runt på soffor senaste månaderna och i onsdags hittade vi en vi verkligen fastnade för på RS, så efter en natts funderande (bra att sova på saken) drog vi raka vägen dit first thing igårmorse. Så istället för att sola och njuta av värmen körde vi bil med kärra, bar in alla hundraelva delarna (visserligen i solen, och varmt var det så svetten rann) och byggde ihop mästerverket. Nu har vi maaaassor av fotutrymme, och det behövs vill jag lova ^^ Vi inhandlade dessutom ett nytt soffbord, ett runt i svartbrunt, men det finns inte med på bild :) Det gamla hamnade på blocket.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Ja men snyggt jobbat Loreen



Brukar verkligen inte vara nåt eurovision-freak men i år håller jag verkligen STENHÅRT på Euphoria, får fortfarande gåshud och rysningar sedan första gången jag såg uppträdandet. Kommer hålla tummarna hårt på lördag.
LOUiSE / ΓO∩!SE

En minigrill



Oh så bra det är med grill i baby-format när man ska grilla korv i parken ^^ Vi slängde ihop lite tillbehör och drog med Therese ut i sommarvärmen, tänkte njuta av sommarvädret och ha sådär romantiskt mysigt som på film, men vi satte visst upp grillen under ett snöskate-bo för det vrålade värre än Mozart i Lilla Sjöjungfrun från träden... Jaja, gott med grillat var det iallafall :)
LOUiSE / ΓO∩!SE

Burgare med tomatsalsa



Om det är något jag älskar på sommaren så är det kalla såser och röror! Och allt med tomat är gott. Gjorde en snabb fusksalsa till våra grillade burgare igår, på tomat, gurka, vitlök, rödlök, feta och lite salt och vitlökspeppar. Som med en hel del annat är den godare dagen efter, även om jag fick nöja mig med stekpanne-burgare till lunchen idag.

Nu ska jag ladda upp med lite vatten inför spinningen, sen förbereda för grillkvällen.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Sommarvärme du är så välkommen



Vilken tur att jag är ledig till fredag så man hinner njuta av dagarna nu :) Ska ge mig ut till närmaste park med tidningar och så lite kläder som möjligt, pressa och njuuuta. Det går tyvärr inte att sola på vår gemensamma lilla grönplätt på baksidan, solen hittar inte dit.

Ikväll blir det grillhäng i parken hemma hos mamma med familjen. Korv bestämde vi att det blir. Det är enklast så när många ska äta från engångsgrill... ^^
LOUiSE / ΓO∩!SE

Det absolut bästa jag vet



Combon jordgubbar/rysk yoghurt. Tröttnar ALDRIG på det, men det är inget jag äter särskilt ofta eftersom jordgubbar är dyra OCH beroendeframkallande när man bor så nära ICA ^^ Allra godast är det när man lägger ner lite extra tid på att vispa upp lite grädde och blanda med, yohgurten tar jordgubbarna till en nivå som grädden inte pallar med ensam.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Sol i sinne, grill inne



Tack svärfar för julklappen, den kommer väl tillpass för ett par stackars lägenhetsboende Örebroare utan balkong ^^ Grillade igårkväll, blev bjudna på grillat till lunch idag och slängde upp elgrillen hemma ikväll. Grillat för hela slanten :D Ikväll blev det skinkschnitzel i vitlök- och rödvinsmarinad, champinjoner, halloumi och tomater. Den absolut godaste såsen till det är aioli, så gott!
LOUiSE / ΓO∩!SE

Nu är det äntligen helg



Underbart med ledighet! Trivs super på jobbet men det är långa dagar så det känns riktigt skönt med helg tillsammans med J nu. Lördagsbesyren kickade igång med urkärning av 2 kg körsbär jag fick av mamma igår eftersom J är tokig(!) i hennes körsbärssylt. Ett par timmar senare har vi 3 (och en halv) burkar hemkokt sylt. Absolut väldigt INTE lchf. Men sylten är till J, inte till mig ^^ Vi äter ju ganska olika i den här familjen...

Nu ska vi på lunch hos mamma som har goda vänner hemma på besök, och ikväll blir det grill med J's arbetskamrater.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Träningsvärk de luxe



Aj aj aj
.
Under gårdagen började jag nästan grina av tanken att resa mig upp eller, ve och fasa, sätta mig på toalettsitsen. Har behandlat mig själv med alvedon och ipren (både paracetamol och acitylsalicylsyra) igårkväll innan sängdags och i morse kl 6 för att jag skulle palla med att åka in till jobbet mellan 7 och 10 imorse på månadsmöte, hp-kurs och avdelningsmöte. Vilken dunderträningsvärk! Under de dryga två år jag tränat flitigt och regelbundet har jag aldrig nånsin förut fått sån outhärdlig träningsvärk(smärta) i muskelfästena i armvecken(!). Benen lindras ganska bra på alvedon & ipren. Hyfsat iallafall. Tredje dagen idag så det borde börja ebba ut nu. Tänk att man kan tappa så mycket av att hålla upp från en enda träningsform i ett halvår, har ju fortfarande gått på core, flex, box och spin. Men skivstång är ju verkligen en klass för sig. Hade tänkt gå på yoga ikväll eftersom core är inställt men jag tror banne mig det blir soffläge istället. Ska jobba heldagar både imorrn och på fredag så träningen denna vecka gick i soporna kan vi säga ^^ Söndag är nästa träningsmöjlighet för mig. Och nästa vecka ska jag på skivstång igen! En gång i veckan är lagom för att hålla sig i form. Sen får jag prioritera bland de andra passen istället.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Yummy yummy yummy I've got love in my tummy

(Bara jag som fått den trudilutten klistrad på hjärnan??)



Jag snacksar aldrig mellan måltiderna. Det är något jag har som vana från uppväxten med tandläkar/tandhygienistföräldrar, och med lchf behöver man aldrig någonsin mellis. Tre mål om dagen står man sig jättebra på. DÄREMOT kan jag bli sugen på något i direkt anslutning till måltiderna.

Jodnötsmör och mandlar är något jag alltid ser till att ha hemma
. Mandlarna är supergoda till en kopp té med grädde efter sista kvällsmålet, för att se till att man håller sig mätt från kl 18 till nästa dag, nu med pf ända till kl 10 på förmiddagen. Jordnötssmör (kylskåpskallt!) är gott bara som det är. En matsked stoppar nästan allt sug som finns, det är super att reda såser med (där det passar sig naturligtvis) eller som pålägg på våfflorna. Innan lchf var rostat med jordnötsmör och banan en stor favorit ^^ Köper creamy och crunchy varannan gång för att variera lite.

Det är så många nya chokladsmaker i omlopp nu. Mörk choklad tar jag ett par rutor av, ibland. Vanligtvis köper jag Lindt 95%, den är jättegod och har världens bästa innehållsförteckning, men jag var sugen på att testa 70% med kokos, även om den innehåller ruskigt mycket kolhydrater. Den här chokladen köper jag väldigt sällan annars av den enkla anledningen att Marabou gärna slänger i emulgeringsmedel (sojalecitin) i sina chokladsorter, plus att den oftast är så söt att tungan krullar sig. Mitt utlåtande för Marabou cocoa coconut; sliskig, söt, syntetisk. Mätt efter en halv ruta och låter bli resten.

Yummy yummy yummy I've got love in my tummy.
LOUiSE / ΓO∩!SE

D-vitamin & träningskrämpor

Beställde D-vitamin (till riktigt bra pris) till mig och J som vi fick hem idag, har känt mig lite seg och orkeslös senaste månaden och med tanke på att jag för första gången ska jobba inomhus sommartid och dessutom nästan hela sommaren känns det vettigt med extra solvitamin även den här tiden på året. Har inte käkat extra D-vitamin tillsammans med lchf tidigare eftersom apotekets varianter är alldeles för klena så det ska bli lite spännande att se om man känner nån skillnad.

På tal om seg, jag gjorde mitt klassiska smarta misstag att gå på skivstång i söndags, har ju inte gått på ett halvår minst (orkade inte komma igång efter alla infektioner i vintras), så idag är träningsvärken i rumpa och lår som finast. Jobbade tolv timmar igår och tur var väl det för det hjälper verkligen att röra på sig när man ska till att få träningsvärk ^^ Dag två och tre är den ju som värst och det är inget undantag den här gången. Första året jag tränade på friskis gick jag på skivstång 1-2 gånger i veckan varvat med annan gruppträning, och efter första tre gångerna får man inte värk längre, även om man har konstant värk de tre veckorna, så det flödet ska jag hitta tillbaka till, jag ÄLSKAR ju skivstång! Superbra helkroppsstyrka och svinroligt. Vill ha tillbaka mina muskler i benen. Dom är så användbara att ha där ^^

Tur att jag är ledig idag och kan ta hand om mig lite. Ska på spinning i eftermiddag om benen bär mig, det är ganska skön lindring mot skivstångs-träningsvärk. Imorgon ska jag bara in till jobbet för möte 7-10 så det borde jag klara... haha.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Påfyllning



Idag fick vi underbart väder med sommarkänsla :) Mamma och jag tog en 2 timmars promenad i solen, försökte suga åt mig så mycket D-vitamin det bara gick, imorgon är jag instängd på jobbet 12 timmar ^^ 08-20:15, maffigt.

Nu ska jag käka min lunch, håller pf fortfarande och det går bra med 10/14/18, trots matorgien hos mormor igår (blev iofs bara två mål igår med, 10 och 16:30), dessutom helt utan sockerfusk! Kan ju säga att tårtorna såg ruskigt goda ut, men jag stod pall. Ikväll blir det skivstång.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Kalajs hos mormor


Passar på att utnyttja mitt korallröda tält.

Idag ska vi på inflyttningsfest i efterskott hos mormor. Vi och vi, jag får gå själv eftersom J jobbar, men väl där lär jag inte bli ensam. Familj och släkt. Gissar att det kommer bli kämpigt med aptiten för det serveras mat OAVBRUTET hos mormor. Har andra tanter 7 sorters kakor så har hon 8. Lite så. Gissar att jag kommer att låta bli större delen av matutbudet, mormor förstår sig inte på lchf ^^
LOUiSE / ΓO∩!SE

Det här med pf-tiderna


Frukost? Brunch? Lunch?

Jag har kommit fram till att jag inte kan äta 12/16/20. Det passar verkligen inte mig alls! Igår fick jag i mig mat kl 12 och kl 17. Sen var jag mätt fram tills 21-tiden, och vid 22 började vargahungern hugga tag i mig. Kämpade emot tappert men när J stekte sitt natta-bacon bid 23 var det kört och jag gick godzilla på en överbliven fläskkotlett från en matlåda i kylen... För litet matintag under dagen = vrålhunger innan sängdags. Så igår screwade jag up det lite. Tar nya tag idag och provar med tiderna 10/14/18 istället. Klarar inte att vara vaken så många timmar utan frukost, och måste hinna bli lite hungrig innan sista kvällsmålet. Att inte äta efter kl 18 är jag väl bekant med så det borde gå fint :)
LOUiSE / ΓO∩!SE

Äppelkurser



Håller på och utbildar mig till äppel-expert ^^ Nja kanske inte riktigt, men jag har en hel drös internetkurser som ska kunskapstestas, nu är den första delen klar och jag fick alla rätt :D Därmed har jag gjort 3% av mina poäng. Bara att fortsätta, tur att det är så jädrarns kul! Det här måste ju sitta också, när kunderna kommer och frågar varför man ska köpa Mac istället för pc.
LOUiSE / ΓO∩!SE

RSS 2.0