Trött så trött

Idag har jag febersovit mestadels av dagen. Vaknade när J gick till jobbet kl 7:30, somnade till, vaknade igen strax före 10, somnade igen och vaknade sedan kl 11:45 av att J ringde. Huvudet gör ont, ont, ont och jag är helt utpumpad på energi. Fick iallafall i mig rester från igår till lunch, läst bloggar och glott på TV och sitter nu och mellanmålar på rysk yoghurt, det enda jag inte mår illa av att tänka på förutom Marabou mjölkchoklad... men NEJ det blir det inte.

Om man skulle orka trycka ner sig själv i badkaret kanske? Fast vill hinna kika lite på när dom danska tonårsmammorna röker, blir jagade av socialen och opererar brösten först.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Lunchtime i sjukstugan



Stekte upp två fläskkotletter (med Jättegott kryddblandning "Kyckling - Dragon & senap") från frysen till broccoligratängen, skönt att ha en klar tills morgondagens lunch med, räknar med att vara sjuk då med ^^ Blev jättesugen när jag snubblade över frysta blåbär på jakt efter kotletterna, dom står och tinar men vet inte vad jag ska göra med dem... Blir nog tillsammans med rysk yoghurt eller keso lite senare.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Frukost, bloggdesign och värk



Andra dagen med äcklig influensa, igår skulle nya jobbet ha börjat och idag missade jag ett annat möte. Ont har jag, överallt i hela kroppen, i huvud, hals, nacke, ögon, ena örat och i alla muskler känns det som. Och bröstkorgen. Blä.

Ska fixa lite nytt med bloggen och sen blir det wow och TV i sängen för hela slanten idag. Tur att jag gjorde en såpass stor broccoli/spenatgratäng igår att jag slipper laga mat idag! Det blir lunchen det.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Här har flyttat in en gris



Igår tog vi en sväng på stan och impulsköpte en pallgris som fått sitt bo i vår hall. Den är både praktisk och stilfull. Dessutom passar den snyggt ihop med hunden jag fick av Jocke i present förra alla hjärtans dag =) Tycker den påminner en del om Lottas Bamsen...
Var in på smarteyes också och chansade lite på att glasögonen skulle ha kommit trots avsaknaden av bekräftelse-sms, men icke då. Det kan visst ta 2 veckor. Inte bra. Börjar på nytt jobb imorrn och kommer sitta framför en dataskärm till stor del så glasögonen skulle verkligen ha suttit fint nu...

Igår hade vi melodifestvalkväll med goda vänner, lite dricka, spel och alldeles för mycket socker, så idag känns det urk. Framåt 12 kunde jag uppfatta en svag känsla av hunger och satte i mig en liten skål av tomat/tonfisksåsen jag gjorde igår, tillsammans med en halv mozarella. Och 3 jordgubbar från igår =) Känns lite bättre.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Nya tag igen

Här kommer en ful mobilkamerabild enligt konstens alla regler. Tonfiskröra med gurka och körsbärstomater till lunch idag. Gott nog åt en prinsessa ^^



Vad underbart det är. Har efter jul mer och mer tillåtit mig själv att äta kolhydrater av en del slag och därmed har det blivit en hel del pizza, ½ tunnbrödsrulle (som övergick till rostat bröd) till frulle och choklad... mycket choklad. Magen började nyligen jävlas och säga ifrån igen och även om jag bestämt mig för att jag SKA ha vissa kolhydrater med i kosten, för att jag VILL det, så har jag senaste 4 dagarna nu kört lite striktare igen. Magen reagerar positivt direkt! Och svullnadskänslan i bålområdet är borta, både den inuti och runtom ^^ Det var precis den här tiden förra året som jag hade satt igång med lchf och mådde så otroligt bra. I ärlighetens namn så tråkar maten ut mig, det är därför jag inte hållt i sen dess. Måste ha en halv banan till frukost ibland, och en bit 85% choklad (så jäkla gott och det bästa är att en eller två rutor räcker) efter lunchen. Och med det aptitbortfall jag haft under hösten/vintern hade jag omöjligt fått i mig nånting alls. Inte kul att trycka i sig brie när andra sitter med sitt fredagsmysgodis. Ägg när man mår illa av tanken på mat-inte kul. Väntar fortfarande på att aptiten ska kicka igång ordentligt igen, men det kommer väl med våren och solen =)  Mer aktiva dagar kräver sitt. Sikte framåt.

Ikväll blir det spinning och sen burgare på Pitchers med lillebror och J, en John Daily sitter aldrig fel =)
LOUiSE / ΓO∩!SE

Jordgubbe schmordgubbe

Jag har varit så otroligt sugen på jordgubbar nån vecka, och på väg hem från stan idag svängde jag in på ICA För att köpa purjolök, och där såldes jordgubbar (eller ja, typ jordgubbar) för 10 kr/l. Spanska eller liknande. I vanliga fall bojkottar jag allt icke inhemskt så mycket jag bara kan men just då och där i affären kändes det så vansinnigt långt till juni =( Och visst, dom smakade som jordgubbar, men utspädda sådana. Och känslan av att bita i en morot som smakar lite som jordgubbe... sådär. Sen när ska jordgubbar knapra?



Och varför är dom omogna in mot blomman istället för på toppen? Har dom stått på skaft under mogningstiden?
LOUiSE / ΓO∩!SE

Hej glasögon!

Sista månaderna har mitt kisande vid alla sysselsättningar som kräver inblandning av ögonen tilltagit ganska märkbart, framförallt bland nära och kära. Själv märker jag mest av att jag inte alls kan se vad som står på dataskärmen framför mig, samma dataskärm som J tydligt ser även fast han har 3 meters längre avstånd till skärmen. Vaddå lite närsynthet är väl ganska vanligt?

På ett trevligt besök hos smarteyes på lunchen idag (undersökning samt glasögon är min alla hjärtans dag-present från J♥) fick jag veta av optikern att jag har brytningsfel och har 30% kapacitet på vänster och 50% på höger öga. AJ då. "MEN-" sken optikern upp lite "-MED glasögon får du 100%!". Oj kan man se så dåligt att man inte ser 100% MED utpassade glasögon? :S Men  det gjorde alltså inte jag, lucky lucky. Det brytningsfel jag har innebär iallafall glasögon på heltid. Det tog ett bra tag att passa ut ett par med mammas hjälp och såklart tjejen i butiken, lär antagligen bli fler par genom åren... Dom ska ju sitta mitt i ansiktet i princip hela tiden.

Och det så otroligt underbart skönt vårväder ute idag ♥
LOUiSE / ΓO∩!SE

Color issues

Har inte färgat håret på dryga halvåret i tron om att jag ville se min naturliga hårfärg igen och undrade lite vad den såg ut som nu för tiden =) Med en decimeter+ som utväxt kan jag säga råttmörkblont med röd-ish skiftningar i vissa ljus. Då vet jag det och känner mig ganska trött på att veta. Vill färga igen och det vanliga letandet tar fart; hur hittar jag en färg som neutraliserar det röda pigmentet? Har använt tonvis av olika färger genom åren med askiga toner (fungerar inte alls på mig förutom en gång då jag blekte innan) och tänkte att jag ska ta och reda ut det här lilla problemet på djupet =)

SÅ jag hittade lite olika guider och efter 1½ timmes googlande kan jag resumera det hela med att jag är en VÅR och troligtvis en varm sådan.

•Från Schwarzkopf

"Colours for the Spring Type
Complexion: The skin is light and clear and has a golden yellow or peach tone. Many spring types blush easily, and they tend to have freckles.
Eye Colour: The eyes are light-coloured from light blue to green. Quite often, golden spots enliven the iris.
Hair Colour: The hair is usually blonde. However, some spring types may be dark-haired or have red hair.
Hair Colours for the Spring Type: Nature puts a golden sheen into the hair of spring types. You should therefore avoid ashen tones and choose warm colours instead. Ideal options are golden blonde, flaxen, honey blonde, golden brown, copper, warm light reddish tones like golden red or strawberry blonde. Warm light to medium brown tones also work well. Make sure that the hair colour is not too dark. The dramatic look only suits cool skin types."

•Från ett forum

"Spring women have golden blonde, reddish-brown or auburn hair, along with warm skin tones, which means their veins look green rather than blue. Gold jewelry suits spring women better than silver does, and cream looks better against their skin than pure white. Most spring women have porcelain-colored skin and blue, green or hazel eyes. Springs look great in clear, but warm colors like peach, golden brown, ivory and coral. They should avoid black and white, which are too stark, and muted colors, which clash with their clear, bright coloring."

Ja, det mesta där stämmer på mig. Förutom ögonen, hittar faktiskt inte min ögonfärg nånstans; grågröna med en tydlig tjock ring av brunt in mot pupillen. Räknas det som ljusa? Beats me.

Varma vårfärger:


Iallafall. Nu ska jag alltså INTE jaga askiga toner eftersom det ändå inte fungerar på mig. Ska prova något nytt: att go with it, sluta kämpa emot.

Ganska trevligt att vara en vår trots allt, det är ju snart det dessutom, vår.

LOUiSE / ΓO∩!SE

Söndagsfrukost



This is the way the cookie crumbles, Therese du vet vad som gäller - fram med den stora äggkastrullen.
LOUiSE / ΓO∩!SE

RSS 2.0