Oopsiebrödkaka utan färskost
Ett till fram-experimenterat "bröd". Det här oopsie-brödet blir inte alls lika syrligt och äggigt som vanliga oopsies eftersom jag byter ut färskosten mot grädde. Ett helt ok bröd enligt min åsikt :)


2 ägg, ½ tsk salt, 2 msk krossat linfrö, 2 msk sesamfrön, 1 dl grädde, 1 msk fiberhusk, 1 krm bakpulver (sist) och vallmofrön.
Låt smeten svälla i 10 minuter och tillsätt därefter bakpulvret. Använd en sked eller liknande för att få till en brödkaka i stor som en mattallrik ungefär, på med vallmofrön och in i ugnen i 175° ca 15-20 minuter. Skär kakan i fyra delar, låt svalna och förvara i kylskåp.
LOUiSE / ΓO∩!SE

2 ägg, ½ tsk salt, 2 msk krossat linfrö, 2 msk sesamfrön, 1 dl grädde, 1 msk fiberhusk, 1 krm bakpulver (sist) och vallmofrön.
Låt smeten svälla i 10 minuter och tillsätt därefter bakpulvret. Använd en sked eller liknande för att få till en brödkaka i stor som en mattallrik ungefär, på med vallmofrön och in i ugnen i 175° ca 15-20 minuter. Skär kakan i fyra delar, låt svalna och förvara i kylskåp.
Kommentarer
Postat av: Alice Forslund
Hej hur mår du idag? :)
Postat av: Humpe
Kan du inte byta bort ägget istället..?
Postat av: LOUiSE/ΓO∩!SE
Therese... äggen är lite den främsta källan till näring här, den vill man inte ha bort helt... Bara du som har tokfobi för ägg! ^^
Trackback