Chokladbollar med steviaDet här med stevia är helt klart en tillvänjningspryl. I fredags gjorde vi chokladbollar jag och, J, givetvis var jag ensam om att göra mina lchfbollar, J körde vanliga extrasockrade sådana.

Mitt första bakförsök med stevian, ville börja lite lagom och tog knappt ½ krm. Det blev toksött. Första bollen jag åt höll jag på att få kasta, fy vilken vass sötma. Men jag har som sagt fundilerat ut att det här är en tillvänjningsprocess av stevian man måste genomlida (läs måste om man ska envisas med att nobba socker och ändå vill ha sötma i vissa saker).

Min förklaring (eller fruktansvärt amatörsmässiga åsikt): Första chokladbollen: hjärnan förväntar sig sött även om man är beredd på att det INTE kommer smaka som socker gör. Man blir äcklad och besviken. Andra chokladbollen: man förväntar sig att den smakar skit och blir därav aningens positivt överraskad; "hm, så illa var det ju inte..." Resten av bollarna har jag faktiskt käkat upp och det smakade helt ok. En kopp vaniljté till så är saken biff.

Mitt andra bakförsök idag, inte helt nöjd. Nu var jag lite FÖR sparsam med stevia, smakar nästan inte sött alls. Jag tog bara ett litet, litet stänk. Att komma ihåg nästa gång; mindre än ½ krm och mer än ett litet, litet stänk. ¼ krm?

Och jag ska inte äta ihjäl mig på chokladbollar nu =) Det blir 9 små bollar på 50 g smör, och ungefär 5 av dem från förra satsen åkte i soporna... =P
LOUiSE / ΓO∩!SE

Kommentarer
Postat av: Humpe

Yes well they were nice... really...

2012-03-18 @ 20:42:27
URL: http://humpeshorna.blogg.se/
Postat av: Annika - drömmen om 11 barn

Sv Jo jag fick otäcka bilder innanför ögonlocken när jag såg filmen på babyyoga, då jag anser att kvinnan faktiskt utövade barnmisshandel där. Barnet grät oavbrutet...! Men jag tyckte det var viktigt att försöka sprida detta...

2012-03-18 @ 21:42:01
URL: http://nilssonpettersson.blogg.se/
Postat av: Maddez ♥

Hej tjejen !

Helgens blogg är nu avslutad. :)

in & se efter kanske blev det du som fick äran att bli vinnaren.

Ny shans kommer upp på fredag igen. :)

Kram♥

2012-03-19 @ 00:50:21
URL: http://maddez.blogg.se/
Postat av: EMMAS!- alltid tävlingar

hihi nej :D han är en chihuahua&/papillon och lite tax i sig ;D

2012-03-19 @ 13:29:53
URL: http://eemma.se
Postat av: Hanna-chan

Sjunker kaloriinnehållet i chokladbollen om man byter ut strösocker mot stevia?2012-03-23 @ 19:01:34
URL: http://klockanhalvtre.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0