Solen tittade fram i helgen

 
Senaste dagarna har varit fantastiska, sol och värme (eller ja, sol iallafall), kvällar med vin, vänner och trevliga nöjen, grillat, sång, undran över lillebrors framgångar i NY och så ledighet :) Har vistats flitigt i solen och är nu med lite små-ångest redo för två superlånga arbetsdagar, ledigt på onsdag och sen jobb 7 dagar i streck...
 
 
LOUiSE / ΓO∩!SE

Lite sommar

Det blir inga bilder i bloggen idag, är utan kamera och laptop (lillebror har med dem till NY) där jag har icloud och orkar inte fixa och greja en massa vid datorn.
 
Idag är jag ledig och solen skiner. Är ledig hela helgen, jobbar måndag och tisdag, är ledig onsdag, sen är det heldagspass 7 dagar i rad! I måndags brände jag mig superordentligt efter 6 timmar av tennis och lathet i solen, har gått med axelbandslös BH hela veckan eftersom INGENTING kan nudda mina axlar, har till och med varit jobbigt att ha på sig jobb-pikén :P Idag ska jag ut och sola igen, med systrarna var det meningen men dom verkar ha heldissat mig idag så jag får väl köra ändå.
 
Ska iallafall supernjuta av dagen och hoppas på fint väder imorrn också så jag får samla energi :D
LOUiSE / ΓO∩!SE

Vin till helgen

 
Ett par vinsorter, båda under 3g kolhydrater/liter, som ska provas inom det närmaste. Ett vitt och ett rött. Hoppas på att bli blown away ^^
 
LOUiSE / ΓO∩!SE

Träningpepp inför kvällens spinning

Om en timme sitter man på spincykeln igen för första gången på drygt två veckor, Kvarnen har haft stängt för rennovering men i måndags var det nyöppning och idag lyckades jag få tag på en plats på medelspin :D Igår hade jag 35:e reservplats=ingen plats alls :( Folk verkar ovanligt träningssugna såhär på sommaren. Måste vara det dåliga vädret. Föregående somrar har man kunnat gå på pass helt efter eget behov, men så är det alltså INTE i år. Laddade upp med en 2-minutersfralla med mycket smör och ost vid 16-tiden och har druckit bra med vatten så det borde gå fint trots två veckor utan träning. Förutom mina plankor och promenader då. Men ingenting är jämförbart med intensiteten och drivet på passen på friskis ♥ Livet e en fest.
 
Nygräddat mandelbröd direkt ur micron, haha :)
LOUiSE / ΓO∩!SE

LCHF-chokladbollar

Eller bollar och bollar, jag skedar smeten (slipper bli kladdig...) till något som mer liknar chokladjärpar ^^ Goda blir dom iallafall, perfekt när man känner för något extra och är på vippen att gå till ICA och köpa choklad ;)
 
 
Blanda 50g osaltat smör, 2 dl mandelmjöl, 2 dl kokosflingor, 2 msk kakao och 1 krm vaniljpulver (ekologisk burbon vanilj). Jag kör snabbkaffe eftersom ingen av de två som bor i vårat hushåll dricker kaffe, dumt att brygga bara för en matsked kaffe, så 1 msk kokande vatten tillsammans med 1 tsk snabbkaffe, i med ett par stänk (max ¼ krm) stevia och ett par matskedar vispgrädde, blanda om väl och ner med det i smeten. Låt som vanligt smeten stå i kylskåp nån timme innan rullning/skedning.
 
Stevian jag använder de gånger jag sötar något är av sorten Fransk ekologisk Stevia/100% rebaudiosid A, och är extremt dryg. Jag använder den inte för att tillsätta sötma så mycket som för att balansera bort beskhet eller blandness. För oss LCHF-vana känns smaken definitivt söt trots den ringa doseringen, men inte för andra, som min familj tex ;)
LOUiSE / ΓO∩!SE

Ledighet, shopping och regn

Jag jobbar heltid i juli, och det har varit minst sagt intensivt med få lediga dagar. Idag och imorgon är jag ledig, och då bara ÖSER regnet ner :( Jag får ALDRIG nån sommar, och jag får aldrig sola. Tack och lov för den solkyssta ansiktskrämen, annars skulle man vara vinterblek som ett lakan i ansiktet, inte kul.
 
Det var iallafall en liten liten lucka i regnovädret på eftermiddagen så det blev en shoppingtur på stan, egentligen skulle jag bara bunkra upp här hemma med lite vin eftersom jag alltid jobbar tills bolaget stängt och vissa kvällar vill kunna unna mig ett glas, eller ha något hemma redo för party direkt efter jobbet om så behövs. Sista tre utekvällarna har jag jobbat dagen efter. Plus att jag är inne i en fyra-helger-i-i-rad-period. Hoppas på en fin solig resa i höst/vinter. Det är mitt driv just nu :)
 
Nu ska jag laga currykyckling och rulla lchf-chokladbollar, har haft smöret stått framme en timme så det skulle vara riktigt lättarbetat ^^
 
Linnen - om jag skulle råka hamna i solsken någon gång i sommar. Svårt att bestämma mig när det gäller färger så det fick bli två :)
LOUiSE / ΓO∩!SE

Paj - inte omelett

 
Har blivit vansinnigt mycket grillat kött med bea sista veckorna, och igår kände jag ett våldsamt sug efter paj så jag slängde ihop en lchf-pajbotten och fyllde med philadelphia, salladslök, rökt bog och mozzarella. Livet är så otroligt mycket skönare sen ICA för ett par månader sen började sälja mandelmjöl, och det bara är att gå att köpa det på en minut om man behöver :) Paj MED pajbotten, det är vardagslyx det, och det smakar otroligt likt den klassiska varianten som gått ur tiden ^^
LOUiSE / ΓO∩!SE

RSS 2.0