Duschdag



Våra blommor har duschdag på helgen, vattnar dem aldrig annars. Min uppfattning (och kanske lite erfarenhet från 3 års utbildning inom trädgård) är att dom mår bäst då. Närmast naturliga förhållanden. Älskar våra flamingosar, röda i vardagsrummet som matchar väggen och i sovrummet (också matchande väggen) en lila som jag fick i födelsedagspresent förra året, den har varit grön i några månader men nu håller den på att kläcka en ny lila blomma :D

Ikväll kommer storebror förbi mellansverige och övernattar hos mamma för att imorgonbitti skena vidare neråt i landet. Var nog minst ett år sedan sist så det blir givetvis familjemiddag ikväll när han råkar ha vägarna förbil. Beatrice och jag ska till Friskis och boxas lite innan middagen, annars ska jag nog mest lata mig idag och ha söndag ^^ Är väldigt sugen på kokospannkakor till lunch...
LOUiSE / ΓO∩!SE

The Skinny On Obesity


LOUiSE / ΓO∩!SE

Lördag, solsken, frukost



YAY superfint väder idag ^^

Gjorde kokostoppar häromdagen igen och insåg under tiden jag höll på med baket att jag hade för lite smör. Blev för lat att gå till ICA så jag rörde ihop dem iallafall, och ja, dom blev aningens torra :/ Men något dom blev alldeles perfekta för är att smula på den ryska yoghurten. Blev en skål till kvällsmål igår och frulle idag :)
LOUiSE / ΓO∩!SE

På väg hem från spinnigen



Kliver ut från den mörka spinsalen (och ner för trapporna och ut genom ytterdörren^^) och möts av ett solljus så starkt att det riktigt sticker i ögonen :D Mmmh. Snälla sommar stanna hos mig ♥

Nu blir det påfyllning av kokt ägg med majonnäs-creme fraiche och kräftstjärtar samt massa vatten, sen ut och åka bil. Trevlig fredag.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Det här med att värma mat i ugnen


Hjärtformen i miniformat har använts flitigt senaste veckan.

Igår lagom till middagen kom mamma förbi med färsk makrillfilé. Hon hade handlat ett helt berg från fiskbilen och var så snäll och delade med sig till oss. Stekte dem i smör och gjorde blomkålsmos till, som faktiskt även J åt ^^

Stekt makrill är bland det godaste som finns, men uppvärmd i ugn idag till lunch - inte så roligt. Som en rökt makrill i konsistensen, only inte rökt. Mest torr. Men det duger att spinna på sen i eftermiddag.

Längtar efter vår nya micro...
LOUiSE / ΓO∩!SE

Efter träning-mat


När man inte gör egen bearnaise så ska det vara Eriks (kort innehållsförteckning, vissterligen konerveringsmedel men jag undviker ju det så noga annars... ^^). Jag brukar ta hälften bea och hälften smetana eller creme fraiche och blanda för högre och bättre fettinnehåll.

Ikväll har vi käkat en klassiker i det här hushållet, stekt schnitzel (utan panering), bearnaisesås, klyftpotatis för J's del och brysselkål för mig. Det blir aldrig mer ICA's frysta brysselkål kan jag säga. Provade idag Findus och det var betydligt mer som färsk. Eftersom jag käkar brysselkål såpass ofta så är det himlans smidigt att ha frysta sådana redo, annars skulle man ju jämt välja färsk.

Sitter riktigt fint med kött efter ett svettigt corepass med lillasyster, verkar vara jag och grabbarna på passen som svettas så det rinner av nåt såpass lugnt som core ^^ Men det är superfokus på styrka i ytterlägen och jag jobbar verkligen musklerna så hårt jag kan. Imorrrn blir det vila för J är ledig ♥ Underbart.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Inte utan mina spinpjux!


Mina älskade spindojor, present från J ♥

Kommer knappt ihåg hur livet gick ihop utan mina spinskor, första halvåret skavde jag med vanliga jumpadojjor och led av domningar i tår och fötter efter första 10 minutrarna på cykeln, men kommer så väl ihåg första gången jag körde med spinskorna, vilken otrolig skillnad det var!

Det är nästan exakt två år sedan jag började med spinningen, jädrar vad tufft det var i början, måste nästan tillåta mig själv att vara lite impad att jag var ihärdig och körde så hårt som jag gjorde, själv - utan någon som draghjälp eller pepp. Ensam ÄR väl stark. Idag, och sedan 1½ år tillbaka, innebär spinning endorfinkickar och en otrolig känsla av styrka som är svår att slå.

Lite nostalgi såhär på onsdagen precis en vecka innan nya jobbet börjar :D
LOUiSE / ΓO∩!SE

Rött


Senast provade vinet från helgen, rekomenderat av pappa.

Jag har under våren försökt lära mig det här med att dricka rödvin. Nu menar jag inte alls på något vis rödvins-vetenskap på vinkännar-vis, och inte heller klunka en flaska på en timme-vis, utan mer att kunna dricka ett glas och gilla't. Det går ganska bra, och jag undrar hur jag kunde dricka vitt och under alla dessa år missa det röda? Det vita är inte alls på långa vägar så gott som rött. Halleluja.

MEN det är inte det jag sysslar med nu(!), ska på spinning om ett par timmar så försöker ladda upp med vatten. Locket i örat är tillbaka. Får försöka behandla en gång till ikväll. Det är verkligen inte roligt med lock när man har tinnitus, det örat som är lock för tjuter det ungefär 8 gånger värre i.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Typiskt


Hade planer för Kents sommarturné i år, Eskilstuna var det tänkt, men nu när jag fått mitt sommarschema ser jag att arbetsdagarna lyckats pricka in sig så otroligt fint precis dom dagarna dom spelar på orterna närmst Örebro. Tycker det var alldeles perfekt när dom var på Conventum 2010, gångavstånd dit och hem...
LOUiSE / ΓO∩!SE

Vilken soppa



Våran micro pajade häromdagen :( Den mat som får skulden av mig är brysselkål. Skulle bara värma lite till lunchen, efter 15 sekunder började eländet blinka och lukta brandrök så jag ryckte ur kontakten och ställde den att skämmas i hallen (micron that is, inte brysselkålen den åkte i sopen direkt). Har varit utan micro nu i tre dagar och det flyter väl på sådär... Vi lämnade tillbaka den och fick ett tillgodokvitto så i helgen ska vi köpa NY. Snarast.

Till lunch idag, istället för fiskgratängrester med brysselkål blev det fiskgratängrester med extra grädde som brysselkålen fick koka i, uppvärmd i kastrull på spisen som back in the olden days, och det gjorde att det hela förvandlades till fisksoppa med mystiska mozarellaklumpar ^^ Ner gick det iallafall.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Från uska till datanörd

Känner mig pepp och glad idag! Har fått schemat för sommaren och jag jobbar iallafall lite mer än jag trodde, får dessutom en vecka fritt i juni, förhoppningsvis när J har semester :) Den 2 maj startar schemat, med en heldags utbildning. Ska bli jättekul! Nya yrkeserfarenheter och nya utmaningar.

Det är väldigt ovisst om jag återvänder till vårdyrket, om det blir nån vidareutbildning när drivkraften finns, men i nuläget fungerar vården i allmänhet alldeles för dåligt i Sverige. Jag vill inte döda min själ genom att jobba med de människor som förtjänar allt det bästa som finns att erbjudas men bara får den lågbudgetvård samhället tycker är skäligt. Att vara uska känns lite som att jobba nästan gratis, jobba halvt ihjäl sig, se dom man verkligen vill hjälpa vara missnöjda och inte kunna något åt det annat än att fortsätta arbeta ihjäl sig med ett leende på läpparna. Samtidigt som man ändå älskar jobbet. Man går sönder inuti, finns ingen annan beskrivning.

MEN nu blir det andra bullar - och ganska ironiskt byter jag vårdyrket mot att sälja datorer ^^

Nu väntar en helg med roligheter med vänner och familj, och jag ska sätta igång med lite bakning så jag kan fika med lillebror som kommer på besök en stund innan han ska med tåget i eftermiddag, tävling i Stockholm i helgen.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Ease


Riddaren i blank rustning.

Det fungerade ^^ Spenderat en hel eftermiddag liggandes på sidan (på det enda hörande örat jag hade) i soffan UTAN glasögon och försökt få ut nåt av att se på TV halvblind och nästan heldöv, men det var värt besväret. Locket är borta :D
LOUiSE / ΓO∩!SE

En halvliter té


Ännu orört av gräddskvätten. Och utan lyckosyrsa som burrar ner sig sådär skönt som i Mulan.

Äter frukost och växlar mellan Nyhetsmorgon och Jims Värld. Fortfarande lock för örat och galet öronsus. Snart rycker jag av mig huvudet så kan det ligga där och susa. Fick tipset av pappa att det kan vara en hederlig gammal vaxpropp(?), jag som aldrig haft det i hela mitt liiiv. Få prova köpa Revaxör och se om det hjälper, det vore ju himla skönt om det gjorde det.

Idag kommer mamma och äter lunch hos mig. Måste hitta på nåt att bjuda på. Hon ska iallafall få kokosinspirerade kakor till kaffet efteråt, för dom blev faktiskt APgoda! ^^ Himla tur att jag tog mitt förnuft till fånga och skrev ner receptet medans jag fortfarande mindes det i huvudet. Annars hade jag aldrig kunnat göra dem igen.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Kokostoppar av den berömda 9-konstnären




Jag blev baksugen idag igen :) Mår lite eländigt och skickade ett sms till en vän för att släppa lös min panik om sötbegäret som kommer som ett brev på posten när man känner sig lite ynklig (VARFÖR måste vi kvinnor alltid trösta oss med nåt gott?!) "Baka kokostoppar och ta en kopp té" sa hon. Té hade jag förvisso redan druckit typ 11 gånger redan idag, skulle aldrig klara att ta mig igenom en dag utan, men att baka till MIG hade jag inte tänkt mig. Så precis det gjorde jag :) Knådade ihop en variant på klassiska kokostoppar, naturligtvis utan socker. Ska bli spännande att se om J vågar smaka ^^

Och när det gäller bakning lyckas jag alltid återkomma till siffran 9. Det blir nästan ALLTID 9 muffins, naturligtvis blev det 9 kokostoppar. Hur jag än ändrar och lägger till och drar av när jag bakar. Mystiskt!
LOUiSE / ΓO∩!SE

Nygammalt i köket



Nu fick påsken åka ut och våran favoritduk med ränder och matchande glaslyktor fick komma tillbaka. Satte upp andra gardiner också, dom vita med tulpaner får komma fram nästa vår igen :)

Någon som vet hur man blir av med dunderlock för öronen? Har försökt blåsa och hålla för näsan, gäspa, gapa jättestort - ingenting fungerar...
LOUiSE / ΓO∩!SE

Snöoväder



Igår regnade det hela dagen. Idag snöar det. Det är väl det som kallas aprilväder. Längtar så otroligt efter maj. Då ska jag börja nya jobbet också och det ska bli jättespännande :)



Igår hämtade jag mina nya glasögon, det ena paret är lila på insidan, alltså lila för mig men inte för andra ^^ Håller på att gå in dom bruna, och det känns bra.

Håller för övrigt antagligen på att trilla dit med en förkylning, har lock för öronen och är täppt i näsan, och känner mig allmänt eländig :( Sen har jag lite träningsvärk kvar sedan söndagens box-pass med Beatrice, kändes inte alls så jobbigt då som det tydligen var för armar, axlar och bröst. RIKTIGT skön träning som vi kommer fortsätta med. Roligt var det också. Skulle ha blivit spinning i eftermiddag men jag försöker verkligen att låta bli när jag känner mig ur form, har suttit på spincykeln såpass många gånger senaste 2 åren (svårt att avboka bara för att det är så kul och skönt) och känt mig ur form vilket bara har lett till huvudvärk och svaghetskänsla. Då får man inte ut mycket av träningen. Endorfinfyllt och kul ska det vara, och man ska orka ge allt. Då är kroppen med på noterna.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Stackars bortglömda Sackboy



Nu har han legat länge nog, sådär irriterande nästan klar. Bara benen som fattas och dom virkar jag ju på 10 minuter, varför inte bara göra't? Det är J som ska få den, han vill ha en bilspegelprydnad som inte osar så mycket raggare som en gran exempelvis ^^ Den här osar... spelnörd ;)
LOUiSE / ΓO∩!SE

Solsken



Middag i kistan - check. Ut i solen människa, ut och njuuut!
LOUiSE / ΓO∩!SE

Majonnäs the real deal



Har hittat en majonnäs som inte innehåller NÅN skit alls :) Ett par gram socker naturligtvis (dryga 2/100), det är halvt omöjligt att slippa undan, men då tar jag hellre det än -medel, -syra och -förstärkare. Bort med E. Näst bästa valet när man är för lat eller hungrig för att göra själv.
LOUiSE / ΓO∩!SE

Mellis



Fy har varit ute och gått och åkt massa bil i regnrusket hela dagen (fövisso haft trevligt f.ö. med mamsi) och då är det riktigt skönt att komma hem och in i värmen och ta en kopp med té med grädde och ett par kokta ägg. Ska bara invänta att J kommer hem så jag kan sparka igång beta'n, vill ju såklart att han ska vara med :) Det blir vår fredagkväll. Plus köttbullar med kantarellsås.
LOUiSE / ΓO∩!SE

RSS 2.0